Handbal

Nederland scoort 51 keer tegen Cuba in derde WK-duel

Angela Malestein.
Angela Malestein. Foto Ronald Hoogendoorn/ANP

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Japan gewonnen van Cuba: 51-23. Hoekspeelster Angela Malestein maakte elf doelpunten, linkeropbouwspeelster Lois Abbingh schoot tien keer raak. Cuba gold vooraf als de zwakste tegenstander in groep A. Dat de grens van vijftig doelpunten werd gepasseerd, is een zeldzaamheid in het internationale handbal. Het was de tweede overwinning voor de ploeg van de Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade. De punten waren nodig om kans te houden op kwalificatie voor de volgende ronde ronde. De laatste twee groepswedstrijden tegen de sterke landen Servië ( donderdag) en Noorwegen (vrijdag) worden cruciaal. Nederland wil op het WK bij de beste zes eindigen om kans te blijven maken op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio in 2020. (ANP)