Schipbreuk

Lichamen opvarenden gezonken Urkse viskotter gevonden in wrak

In de stuurhut van het wrak van een nabij Texel gezonken viskotter zijn zondagmiddag de lichamen van de twee opvarenden aangetroffen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De twee mannen, 27 en 41 jaar oud, werden sinds de vissersboot donderdagochtend zonk vermist. De viskotter, UK 165 ‘Lummetje’ uit Urk, stuurde donderdagochtend rond 06.00 uur een noodsignaal uit. Het wrak van het schip werd enkele uren later ten westen van de zuidpunt van Texel gelokaliseerd. De kustwacht begon een grote zoekactie naar de twee opvarenden, maar moest die na elf uur staken. Duikers van de Koninklijke Marine konden vanwege het onstuimige weer pas dit weekend het wrak op de zeebodem onderzoeken. Het tweetal viste namens het bedrijf J. Foppen op garnalen. (NRC)