Lionel Messi voor zesde keer beste voetballer ter wereld

FC Barcelona-aanvaller Messi won in Parijs de Gouden Bal. Hij liet de grote Nederlandse kanshebber Virgil van Dijk en zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo achter zich.
Lionel Messi is de eerste speler die de Gouden Bal zes keer in ontvangst heeft mogen nemen.
Lionel Messi is de eerste speler die de Gouden Bal zes keer in ontvangst heeft mogen nemen. Franck Fife/AFP

De Argentijnse sterspeler Lionel Messi heeft maandag in Parijs de Gouden Bal voor beste voetballer ter wereld gewonnen. De aanvaller van FC Barcelona volgt daarmee de Kroaat Luka Modric op. Virgil van Dijk, de grote kanshebber onder de Nederlanders, greep net naast de prijzen en werd tweede.

Messi heeft de prijs voor de zesde keer gewonnen en laat daarmee zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo (Juventus) achter zich. De Portugese aanvaller, die de Gouden Bal vijf keer binnensleepte, werd maandag derde. De Gouden Bal wordt sinds 1956 vergeven door het magazine France Football.

Bij de vrouwen won de Megan Rapinoe de Gouden Bal. De 34-jarige Amerikaanse werd dit jaar met haar nationale team wereldkampioen. De aanvoerder scoorde de openingstreffer in de met 2-0 van Oranje gewonnen finale.

Lees ook dit profiel: Lionel Messi, een gepijnigde ziel onder immense druk

Kopa Trophy

Matthijs de Ligt (Juventus) won eerder op de avond al de Kopa Trophy, de prijs voor de meeste getalenteerde speler van 21 jaar of jonger. De 20-jarige oud-Ajacied, die vorig jaar ook al de Golden Boy Award voor het grootste voetbaltalent ontving, kreeg de Kopa Trophy uit handen van de Fransman Kylian Mbappé, de winnaar van vorig jaar.

De Ligt was ook genomineerd voor de Gouden Bal. De Oranje-verdediger eindigde in die verkiezing als vijftiende, vier plaatsen achter Frenkie de Jong, zijn voormalige teamgenoot bij Ajax die nu voor FC Barcelona speelt.

Twitter avatar francefootball #BallondOr Lionel Messi is the 2019 Ballon d’Or winner! #ballondor https://t.co/H1jLRPfCxQ