Racisme

Open brief van Italiaanse clubs

De twintig Italiaanse voetbalclubs uit de Serie A hebben vrijdag in een open brief opgeroepen om op te treden tegen racisme. Volgens de clubs is er de afgelopen jaren te weinig gedaan tegen racistisch gedrag in voetbalstadions. In Italië waren er dit seizoen al meerdere incidenten. „Beelden van spelers die racistisch worden bejegend in het Italiaanse voetbal zijn dit seizoen over de hele wereld bekeken en besproken en dat beschaamt ons allemaal”, schrijven de clubs, die is gericht aan alle fans van Italiaans voetbal. „We kunnen hier niet langer over zwijgen of wachten tot het op magische wijze verdwijnt.” De Lega Serie A, de organisator van de competitie, buigt zich momenteel over een uitgebreid antiracismebeleid en strengere wet- en regelgeving. (NRC)