Man (35) aangehouden voor steekincident Den Haag

Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.
Forensisch onderzoek in de Grote Marktstraat in Den Haag, waar de steekpartij plaatsvond. Er raakten drie mensen gewond.
Forensisch onderzoek in de Grote Marktstraat in Den Haag, waar de steekpartij plaatsvond. Er raakten drie mensen gewond. Foto Sem van der Wal/ANP

De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man aangehouden in verband met de steekpartij van vrijdag in Den Haag. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De man wordt overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, meldt de politie op Twitter.

De drie slachtoffers van het steekincident zijn een jongen van 13 uit Den Haag, een meisje van 15 uit Alphen aan den Rijn en een meisje van 15 uit Leiderdorp. De politie heeft zaterdag laten weten dat de tieners elkaar niet kennen.

De jongeren werden neergestoken op de Grote Markstraat, een winkelstraat in het centrum van de stad. Dat gebeurde iets voor 20.00 uur, in de buurt van het warenhuis Hudson’s Bay. De minderjarige slachtoffers werden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen en zijn later op de avond ontslagen.

Volgens de politie handelde de verdachte alleen, de toedracht van de steekpartij is nog niet bekend. Vrijdagavond werd in eerste instantie een signalement van de verdachte verspreid, maar dat is weer ingetrokken omdat het niet zou kloppen. Op het moment van het steekincident waren veel mensen op straat.