Nederland treft Oostenrijk op EK 2020

Oranje zit op het EK 2020 in de groep met Oostenrijk. Het was al eerder duidelijk dat Nederland in die poule ook Oekraïne treft.
Ronald Koeman komt zaterdagavond aan bij de lotingceremonie in Boekarest.
Ronald Koeman komt zaterdagavond aan bij de lotingceremonie in Boekarest. Foto Robert Ghement/EPA

Het Nederlands elftal zit volgend jaar op het EK voetbal in de groep met Oostenrijk. Dat werd zaterdagavond duidelijk tijdens de lotingsceremonie in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het was al eerder bekend dat Oranje in die poule tegen Oekraïne speelt. De derde tegenstander wordt later pas bekend na play-offs.

De loting voor de Europese kampioenschappen verloopt dit jaar anders dan normaal. Twintig landen hebben zich al direct gekwalificeerd in de groepsfase. Vier landen kunnen zich nog plaatsen via play-offs. Die zijn 31 maart afgerond.

Alle wedstrijden in Amsterdam

Het EK begint op 12 juni en duurt een maand. Ter ere van het zestigjarig bestaan van het toernooi worden de wedstrijden door heel Europa gespeeld. Nederland speelt als eerste tegen Oekraïne op 14 juni, daarna op 18 juni tegen Oostenrijk. De laatste wedstrijd in de groepsfase speelt Nederland op 22 juni. Nederland speelt alle drie die wedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

Verder is vooral de loting van groep F opvallend. Daar zitten Duitsland (WK-winnaar 2014), Portugal (EK-winnaar 2016) en Frankrijk (WK-winnaar 2018) bij elkaar.

De overige groepsindeling tot nu toe:

Twitter avatar EURO2020 UEFA EURO 2020 The #EURO2020 groups have been drawn! 😍 Which matches are you excited for? https://t.co/CU7SvtNAXq