Wat vindt u van Vallen is als vliegen van Manon Uphoff?

Wat vindt ú van de boeken die we in deze krant bespreken? Lees en praat mee met de NRC Boekenclub.

Elke vrijdag recenseren wij in NRC recent verschenen boeken die wij de moeite waard achten. Maar wat vindt ú als lezer eigenlijk van die boeken en die recensies? Om u daarover aan het woord te laten, zijn wij online de NRC Boekenclub begonnen, waarin NRC-abonnees een boek lezen en na afloop een recensie kunnen plaatsen. De schrijver van de beste recensie ontvangt een boekenpakket, met daarin het volgende boek waarover we met elkaar in discussie gaan.

Voor de vierde editie van de NRC Boekenclub kiezen wij Vallen is als vliegen van Manon Uphoff. Het is het relaas van een vertelster die stelselmatig seksueel misbruikt is door haar vader. Op onvoorstelbaar krachtige wijze maakt het boek inzichtelijk hoe grensoverschrijdingen bij een kind ieder grensbesef vernietigen, schreef recensent Thomas de Veen in zijn vijfballeenrecensie:

Goed en slecht, slachtoffer en dader, macht en machteloosheid, opwinding en angst: het is niet het immense contrast tussen deze uitersten dat de roman zo huiveringwekkend maakt, integendeel: het is het ontbreken van dit contrast.

We zijn benieuwd wat u van dit boek vindt.

De spelregels

- Wat vindt u van Vallen is als vliegen van Manon Uphoff? Lees mee en laat onderaan dit artikel uw commentaar achter van maximaal 250 woorden.

- U sluit uw mini-recensie af met ●, ●●, ●●●, ●●●● of ●●●●● ballen.

- Deadline: donderdag 8 januari, voor middernacht.

Uit de inzendingen kiest de Boekenredactie een winnaar van de best geschreven mini-recensie.

Ontmoet de schrijver

Als afsluiting van deze editie van de NRC Boekenclub gaat NRC-criticus Thomas de Veen op donderdag 9 januari om 19.00 uur in gesprek met Manon Uphoff in boekhandel Scheltema te Amsterdam. U kunt hier gratis bij zijn en andere deelnemers aan de NRC Boekenclub ontmoeten. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan hier.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.