Drie minderjarige slachtoffers bij steekpartij in centrum Den Haag

Het incident vond vrijdagavond plaats in een drukke winkelstraat in de Hofstad. Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk.
Foto Sem van der Wal/ANP

Bij een steekpartij in het centrum van Den Haag zijn vrijdagavond drie mensen gewond geraakt, meldt de politie. De slachtoffers zijn alle drie minderjarig en werden vrijdagavond laat ontslagen uit het ziekenhuis. Er zijn nog geen verdere details bekendgemaakt.

De steekpartij vond iets voor 20.00 uur plaats voor het pand van warenhuis Hudson’s Bay op de Grote Marktstraat, een populaire winkelstraat. De straat werd na het incident afgesloten en personeel van omliggende winkels werd weggeleid. Over een motief is nog niets bekend, de autoriteiten houden voorlopig „alle scenario’s open”, stelde een woordvoerder.

De politie liet kort na het incident via sociale media een opsporingsbericht uitgaan voor een man tussen de veertig en vijftig jaar. Dit signalement bleek later onjuist te zijn. Om 22.00 uur werd nog gezocht naar de verdachte. In de stad is in verband met het incident veel politie op de been.

Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar Steekincident hartje Den Haag, Grote Marktstraat afgesloten, politieheli in de lucht https://t.co/6Hgc4lpWb1

Loco-burgemeester Boudewijn Revis reageert tegenover persbureau ANP geschokt op de steekpartij: „Ik ben geschrokken van het nieuws dat er vanavond een steekpartij heeft plaatsgevonden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden. Op een avond dat veel mensen inkopen doen in één van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks.” Hij wenst de slachtoffers namens de gemeente Den Haag veel sterkte toe.