Podcast

Hoe de PvdA weer ontwaakt

De Partij van de Arbeid telt weer mee. In 2017 werd de grootste nederlaag uit de partijgeschiedenis geleden, waarna de partij op zoek moest naar een nieuw verhaal. Nu, anderhalf jaar voor de verkiezingen, lijkt de PvdA weer op te krabbelen.

De winst bij de Europese verkiezingen zorgde voor hernieuwd zelfvertrouwen en ook de peilingen geven een positiever beeld. In deze aflevering van Haagse Zaken bespreken Mark Lievisse Adriaanse, Petra de Koning samen met Guus Valk de stand van de partij. We praten over de trauma’s en mislukkingen van de PvdA: de neoliberale koers sinds Paars, de lijsttrekkersstrijd in 2016, het meeregeren met de VVD. En we bespreken hoe 73 jaar partijgeschiedenis weegt op de schouders van Lodewijk Asscher en hoe hij de partij weer groot probeert te maken.

Luister ook de vorige aflevering van Haagse Zaken: Haagse Zaken Live: hoe het gaat met kabinet Rutte III.