In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Opnieuw stonden demonstraten lijnrecht tegenover oproerpolitie in Chili, maar ook in Irak. In de VS kwamen na 36 jaar onschuldig vast te hebben gezeten drie mannen vrij, en hoefden “Bread” en “Butter” niet naar de slacht.
Verdriet bij de familieleden van een van de Vietnamese migranten die eind vorige maand dood werden aangetroffen in een koelvrachtwagen in de Britse plaats Grays. De 39 doden bleken allen Vietnamezen te zijn, die via mensensmokkelaars probeerden Groot-Brittannië binnen te komen. De slachtoffers zaten zeker tien uur opgesloten bij een temperatuur van min 25 graden. De bestuurder van de vrachtwagen heeft maandag bekend schuldig te zijn aan betrokkenheid bij illegale migratie.
Foto Kham/Reuters
Nabij een voetbalstadion in het Albanese Durres is een tentenkamp opgericht om mensen op te vangen die dakloos werden na een krachtige aardbeving dinsdag in alle vroegte. De beving, de zwaarste in decenia, kostte aan zeker 25 mensen het leven. Onder het puin wisten reddingswerkers meer dan veertig overledenen vandaan te halen. Nog steeds wordt er tussen de puinhopen gezocht, maar het reddingswerk is moeilijk door flinke naschokken.
Foto Armend Nimani/AFP
Gratie in plaats van de slacht. Deze twee kalkoenen, ‘Bread´ en ‘Butter´”genaamd, mochten in een sjiek hotel in Washington aftellen tot het moment waarom de Amerikaanse president Donald Trump het tweetal ceremonieel gratie verleende, daags voor Thanksgiving, de Amerikaanse feestdag waarop traditioneel vaak kalkoen op tafel staat.
Foto Saul Loeb/AFP
Een op de drie vrouwen en meisjes krijgt met geweld te maken in haar leven, bleek onlangs uit cijfers van de Verenigde Naties. Op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, afgelopen maandag, kwam het in het Turkse Istanboel tot confrontaties tussen voorvechters van vrouwenrechten en de politie.
Foto Bulent Kilic/AFP
Het Israëlische leger verwoestte donderdag de huizen van twee Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. De twee worden verdacht van het ontvoeren en doodsteken van Dvir Sorek, een 19-jarige Israëli die aan een Talmoedschool studeerde en net in het leger was gegaan.
Foto Mussa Qawasma/Reuters
13.140 dagen of te wel 36 jaar zat hij vast. Alfred Chestnut werd maandag, samen met Ransom Watkins en Andrew Stewart, vrijgepleit en direct vrijgelaten voor de moord op een 14-jarige tiener in 1983 wegens gebrek aan bewijs. Nieuwe getuigen konden de drie mannen, die destijds zelf tieners waren van 16 en 17 jaar oud, vrijpleiten voor de moord op Dewitt Duckett.
Foto Jerry Jackson/The Baltimore Sun/AP
Op zoek naar vlees cirkelen deze kapgieren rond bij het slachthuis in Bissau. Voor deze niet schuwe, typische aaseter en afvalopruimer is de hoofdstad van Guinee-Bissau een geliefde plek.
Foto John Wessels/AFP
Barkhane, zo heet de militaire missie van het Franse leger in de Sahel. Samen met een samengesteld leger van soldaten uit Mauritanië, Niger, Tsjaad, Burkina Faso en Mali, strijden de Fransen tegen gewapende jihadistische terreurgroepen. Eerder deze week kwamen bij een helikopterongeluk in het zuidwesten van Mali dertien Franse militairen om.
Foto Michele Cattani/AFP
Hevige regens hebben in grote delen van Zuid-Soedan gezorgd voor overstromingen. Naar schatting zijn 420.000 mensen ontheemd geraakt door de hevige weersomstandigheden. Deze man laat zijn vissen drogen vlak naast een door de regen gevormde stroom.
Foto Alex McBride/AFP
De antiregeringsprotesten die sinds begin oktober in Irak plaatsvinden worden grimmiger. Straten zijn gebarricadeerd door de overwegend jonge betogers, en met zelfgemaakte wapens en verdedigingsmiddelen voeren ze strijd tegen ordetroepen.
Foto Ahmad al-Rubaye/AFP
Opnieuw een onrustige week in Chili waar de oproerpolitie met het waterkanon probeert demonstranten weg te jagen. Plunderaars beroofden deze week meerdere supermarkten en een hotel in de Chileense hoofdstad Santiago. Chilenen gingen afgelopen weken massaal de straat om te protesteren tegen de sociale en economische ongelijkheid in het Zuid-Amerikaanse land.
Foto Claudio Reyes/AFP
Of ze echt de eerste waren, daarover zijn historici het nog niet helemaal over eens, maar ieder jaar vieren de Chinezen in Altay, een stad in de autonome regio Sinkiang, op de grens met Mongolië, de geboorte van skiën. Op skies, op traditionele wijze gemaakt van paardenhuid, dalen de mensen de bergen met sneeuw af.
Foto Reuters
Een studentenkamer is het amper te noemen, dit 6,6 vierkante meter grote hokje waar de Koreaanse student Kim Jae-hoon leeft. De 26-jarige student werkt parttime als ober en heeft maandelijks omgerekend circa 308 euro te besteden voor zijn huur en levensonderhoud.
Foto Kim Hong-Ji/Reuters
Hoewel het nog zeker twee maanden duurt, zijn de voorbereidingen voor Kumbh Mela, het ‘Feest der Kruiken’, een hindoeïstische feest, al in volle gang. Tijdens het feest trekken Hindoes naar een van de heilige rivieren waarin zij vervolgens baden om hun zonden af te wassen. Ditmaal wordt Kumbh Mela aan de Yamanu in Allhabad gevierd. Een tijdelijke pontonbrug over de Ganges moet pelgrims veilig naar Allahabad brengen.
Foto Sanjay Kanojia/AFP
De overwegend jonge betogers in Irak willen af van de gevestigde politieke klasse, die volgens hen corrupt is en de belangen van het land niet dient. Hun woede keert zich ook steeds meer tegen Iran, dat veel invloed geniet in Irak. Deze week werd het Iraanse consulaat in brand gestoken. Bij de antiregeringsprotesten zijn al ruim driehonderd mensen omgekomen.
Foto Ahmad al-Rubaye/AFP