Den Haag

Geen vreugdevuur in Duindorp tijdens aanstaande jaarwisseling

In Duindorp zal tijdens de aanstaande jaarwisseling geen vreugdevuur opgetuigd worden. De organisatie van het vuur heeft vrijdag op Facebook aangekondigd „definitief de stekker eruit te trekken” omdat het onmogelijk zou zijn aan alle eisen van de gemeente te voldoen. Eerder deze week zei de gemeente al dat de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp „hoogstwaarschijnlijk” niet doorgaan. Nadat de vreugdevuren vorig jaar volledig uit de hand waren gelopen, eiste de gemeente dat de organisatoren veranderingen zouden doorvoeren. Ze moesten onder meer de evenementenvergunningsprocedure doorlopen, met strengere veiligheids- en milieueisen. Ook moest zij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Volgens de gemeente voldoen de huidige plannen niet aan de eisen. (NRC)