Thuiskok

Gestoofd lam, kweeperen

In dit recept wordt gebruik gemaakt van een scheut kwetsen-gin, maar als u die zelf maakt volgens het recept in het boek, kunt u er pas na ruim vier maanden gebruik van maken. Dat is voor deze rubriek niet zo praktisch. Ik deel dit recept toch, omdat ik denk dat het prima zonder die scheut kan en omdat de combinatie van gestoofd lam en kweeperen lekker is om uit te proberen.

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht 140 graden). Schud de stukken lamsvlees lichtjes om in de bloem. Verhit een scheut olie in een koekenpan en braad het vlees in gedeelten mooi bruin. Doe ze in een grote ovenschaal.

Blus het braadvocht af met de kwetsen-gin en schenk het vocht in de ovenschaal. Voeg de uien, knoflook, het laurierblaadje, de specerijen, geraspte citroenschil en bouillon toe. Leg een deksel op de schaal en zet het gerecht ongeveer drie uur in de oven, tot het vlees zacht is; roer 45 minuten voor het einde van de bereidingstijd de partjes kweepeer erdoor. Strooi er voor het serveren wat granaatappelpitten over en serveer er couscous bij.