Openbaar vervoer

John Voppen (47) nieuwe topman spoorbeheerder ProRail

John Voppen wordt de nieuwe topman van spoorbeheerder ProRail. Hij begint volgende maand, heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) woensdag bekendgemaakt. Voppen wordt de opvolger van Pier Eringa, die in juni zijn vertrek aankondigde. De 47-jarige Voppen is goed bekend met ProRail. Hij werkt sinds 2005 bij de organisatie en zat vanaf 2016 als operationeel directeur in de raad van bestuur. De afgelopen maanden was hij al plaatsvervangend topman. Als bestuurder was Voppen verantwoordelijk voor het verwerken van de groeiende reizigersstromen en het verminderen van het aantal storingen op het spoor. Eringa’s vertrek had mede te maken met het kabinetsvoornemen ProRail om te vormen en meer controle krijgen over de spoorbeheerder. Eringa was het daar niet mee eens. (NRC)