Noordzee

Grote zoekactie ten westen van Texel naar vermiste viskotter

Op de Noordzee bij Texel is een grote zoekactie gaande naar een vermiste viskotter uit Urk. Daarbij heeft een mijnenjager van de kustwacht de kotter donderdagochtend „hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd” op de bodem van de zee. Door het slechte weer kan er niet worden gezocht met duikers naar de twee vermiste opvarenden. Bij de kustwacht kwam om 05.46 uur een automatische noodmelding binnen vanaf de viskotter, de UK-165 ‘Lummetje’ van het bedrijf J. Foppen dat naar garnalen vist. Zo’n signaal wordt onder meer geactiveerd wanneer het noodbaken van de boot in aanraking komt met water, zoals bij het zinken van een schip. Er werd toen volgens de kustwacht vergeefs geprobeerd contact te maken met de kotter. Het schip bevond zich toen op zo’n zeven kilometer ten westen van Texel. (NRC)