Massaontslag

Tata Steel bevestigt verlies van 1.600 banen in IJmuiden

Bij de vestiging van Tata Steel in IJmuiden gaan 1.600 banen verloren. De ontslagen zijn onderdeel van een grotere reorganisatie bij de Europese tak van de staalfabrikant waarbij naar verwachting in totaal bijna 3.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat bevestigde het bedrijf woensdagavond in een persverklaring. Ongeveer tweederde van de ontslagen in IJmuiden betreft kantoorbanen en managementfuncties. Naast de Nederlandse tak gaan er 1.000 banen verloren in het Verenigd Koninkrijk en 350 „elders in de wereld”. Het personeel in IJmuiden was eerder deze maand geïnformeerd, maar daarbij werd nooit het aantal ontslagen genoemd. Tata-topman Henrik Adam spreekt in een brief aan het Nederlandse personeel van een aanhoudende zwakke markt als oorzaak voor het massaontslag. (NRC)