Vierde verdachte aangehouden voor mishandelingen Gorinchem

De politie beschouwt de zestienjarige jongen en drie dinsdag aangehouden jongens van veertien en vijftien als hoofdverdachten in de zaak.
Het Gijs van Andelpark in Gorinchem waar de mishandelingen plaatsvonden.
Het Gijs van Andelpark in Gorinchem waar de mishandelingen plaatsvonden. Foto Rien Zilvold

De politie heeft woensdagochtend een vierde verdachte aangehouden in de zaak rondom de mishandelingen in Gorinchem, waarvan video’s vorige week op sociale media rondgingen. Het gaat om een zestienjarige jongen uit de Zuid-Hollandse stad, die zich moest melden en toen is ingerekend, aldus een woordvoerder van de politie.

Samen met drie dinsdag aangehouden jongens van veertien en vijftien wordt hij beschouwd als hoofdverdachte in de zaak, die vorige week veel losmaakte vanwege het verregaande geweld dat op beeld werd vastgelegd. De politie meldt dat ze „zich nu richt op de groep eromheen, die ook heeft deelgenomen aan de openlijke geweldplegingen” en dat nog meer arrestaties zullen volgen.

Lees ook: Afschuwelijke mishandelingen, maar niet om ‘iemand lekker in elkaar te trimmen’

Vier incidenten

De aanhoudingen zijn het gevolg van onderzoek waarbij de politie uiteindelijk beelden van vier verschillende incidenten vond met telkens dezelfde dadergroep. De politie meldt inmiddels zes aangiften te hebben ontvangen over deze incidenten, waarvan meerdere zich afspeelden in of rondom het Gijs van Andelpark in Gorinchem.

Op de beelden die vorige week rondgingen, was te zien hoe een groep van vijftien tot twintig tieners in dat park drie leeftijdsgenoten om de beurt aanvallen, ook als de slachtoffers al op de grond liggen. De aanleiding voor de mishandelingen is nog altijd onduidelijk. Vorige week zeiden jongeren uit Gorinchem tegen NRC dat het mogelijk met eerdere ruzies te maken had.