Thuiskok

Thaise curry kip en peer

Voor deze curry adviseert Stuart Ovenden peren te gebruiken die niet helemaal rijp zijn zodat ze op het eind nog knapperig blijven. Erwt-aubergines vindt u in de toko.

Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen drie minuten. Giet ze af en zet ze apart. Snijd het kippenvlees in gelijke stukjes. Verhit een beetje kokosolie in een wok of grote koekenpan en bak het vlees op hoog vuur tot het rondom mooi bruin is. Zet het vuur middelhoog en roer de gehakte knoflook, het citroengras, de kaffir-limoenblaadjes, galangawortel en rawit door het vlees. Bak ze een minuutje mee en voeg dan de currypasta, kokosmelk, bouillon, erwt-aubergines, peperkorrels en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat de curry vijf minuten sudderen. Verwijder ondertussen het klokhuis van de peren en snijd ze in plakjes. Voeg ze samen met de sperziebonen toe aan de curry, voeg zout en peper toe en laat alles nog drie minuten sudderen. Roer vlak voor het serveren het limoensap erdoor. Serveer de curry met partjes limoen, een paar blaadjes Thaise basilicum en wat kleefrijst.