In beeld

Na weken wachten komen de slachtoffers van de koelwagen thuis

Ruim een maand na het koelwagendrama bij Londen waarbij 39 Vietnamezen stikten, zijn woensdag de eerste slachtoffers teruggekeerd en begraven. Zoals de 18-jarige John Hoang Van Tiep. „Het is bitterzoet. Ik kan niet geloven dat ik mijn zoon op deze manier thuis moet verwelkomen”, reageerde zijn rouwende vader.
Medewerkers van het vliegveld van de hoofdstad Hanoi tillen een van de 39 slachtoffers naar een ambulance.
Foto Lam Khanh/Reuters
De Vietnamese migranten werden ruim een maand geleden gevonden in een koelwagen in de buurt van Londen. Het stoffelijk overschot van zestien slachtoffers kwam woensdag aan in Vietnam.
Foto Kham/Reuters
Familieleden van een van de slachtoffers, John Hoang Van Tiep, rouwen bij zijn doodskist tijdens een van de begrafenissen woensdag in de Nghe An-provincie, ten zuiden van Hanoi.
Foto Kham/Reuters
Nog zes andere slachtoffers kwamen uit dezelfde provincie. Het duurde weken om hun stoffelijk overschot in Vietnam te krijgen.
Foto Nhac Nguyen/AFP
De vader van John Hoang Van Tiep wacht op het lichaam van zijn zoon. "Het is bitterzoet. Ik kan niet geloven dat ik mijn zoon op deze manier thuis moet verwelkomen", reageerde hij tegen persbureau AP.
Foto Luong Thau/EPA
Smokkelaars hadden de 18-jarige Hoang Van Tiep beloofd dat ze hem veilig het Verenigd Koninkrijk in konden krijgen.
Foto Kham/Reuters
Een chauffeur uit Noord-Ierland die de vrachtwagen bestuurde, heeft bekend dat hij deel uitmaakt van een mensensmokkelnetwerk.
Foto Kham/Reuters
Kaarsjes branden op de kist van John Hoang Van Tiep.
Foto Kham/Reuters
De moeder van de jonge migrant rouwt tijdens de ceremonie. Nabestaanden konden voor het terughalen van hun geliefden een lening afsluiten van zo'n 2.200 pond (ongeveer 2.560 euro) bij de Vietnamese overheid.
Foto Kham/Reuters
Families van slachtoffers zeiden dat ze duizenden euro's betaalden om hun geliefden in het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Hoe ze daar zouden komen, werd door smokkelaars niet verteld.
Foto Kham/Reuters