Thuiskok

Parelspelt met appel & bimi

We gaan deze week koken volgens het winterse seizoen. Te beginnen met deze salade die geschikt is voor vegetariërs. Met als tip van Stuart Ovenden om wat stukjes gerookte makreelfilets toe te voegen voor een voedzame variant.

Spoel de spelt goed af. Doe hem in een pan, schenk er water bij tot hij onderstaat en breng het water aan de kook. Laat de spelt ongeveer twintig minuten sudderen, tot hij beetgaar is. Zet halverwege een metalen zeef of vergiet op de pan, doe de bimi erin en leg het deksel van de pan erop. Haal de gestoomde bimi na de kooktijd van de pan (wees voorzichtig, want het metaal is waarschijnlijk erg heet), giet de spelt af en laat beide afkoelen.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan met dikke bodem tot ze licht verkleurd en geurig zijn. Hak ze grof. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in luciferdunne reepjes. Meng ze met de spelt, bimi, boerenkool, hazelnoten en roggecrackers. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing vlak voor het serveren door de salade.