Recensie

Recensie Film

Nagel aan de doodskist van de romantische komedie

Romkom In ‘Can You Keep a Secret?’ slaan de grappen allemaal dood, hebben de hoofdpersonen geen chemie en zijn bijfiguren ergerlijk karikaturaal.

Om haar vliegangst te beteugelen, vertelt Emma (Alexandra Daddario) haar geheimen aan de man naast haar (Tyler Hoechlin).
Om haar vliegangst te beteugelen, vertelt Emma (Alexandra Daddario) haar geheimen aan de man naast haar (Tyler Hoechlin).

Om haar vliegangst te beteugelen, vertelt Emma (Alexandra Daddario) tijdens een door veel turbulentie geplaagde vlucht van Chicago naar New York al haar geheimen aan de man naast haar: gênante details over zichzelf, haar relatie en werk. De volgende ochtend blijkt dat degene naast wie zij zat Jack Harper (Tyler Hoechlin) is, de eigenaar van het bedrijf waarvoor ze werkt. Zij schaamt zich kapot, hij is stiekem verliefd op haar geworden en ziet zijn kans schoon als zij het uitmaakt met haar duffe vriend.

In hun prille relatie leert Emma dat haar onzekerheid onnodig is en dat zij niet zo raar is als zij denkt. De wantrouwige Jack moet ondertussen leren zichzelf meer bloot te geven en worstelt met de dood van zijn zakenpartner. De homo-erotische implicaties van zijn sterke vriendschap met die partner laat het script – niet geheel geloofwaardig – volledig links liggen.

Films als Can You Keep a Secret?, naar een boek van Sophie Kinsella, zijn de nagel aan de doodskist van de romantische komedie. Nog een paar van dit soort romkoms en het genre kan voorgoed begraven worden. De grappen slaan allemaal dood, de hoofdpersonen hebben geen chemie en de bijfiguren zijn ergerlijk karikaturaal.