Drugs

Vier arrestaties rond criminele organisatie Oss

Vier mannen zijn maandag aangehouden in Oost-Brabant en België. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs en drugshandel, meldt de politie. Het gaat om het vervolg van de zogeheten Operatie Alfa, het omvangrijke onderzoek waarin crimineel Martien R. centraal staat. Ook is maandag bekend geworden dat bij een eerdere actie zware vuurwapens zijn aangetroffen in een busje.

De vier mannen (57, 24, 55 en 44 jaar) zijn opgepakt door meerdere arrestatieteams. Twee van hen werden gearresteerd in ’s-Hertogenbosch, waarbij een auto werd klemgereden. De andere arrestaties vonden plaats in Helmond en Oss, waar Martien R. en twee medeverdachten twee weken geleden werden aangehouden. „Ook dit viertal had een belangrijke rol in de criminele organisatie waar wij in ieder geval sinds 13 november volop mee bezig zijn”, schrijft de politie. Daarnaast werden er doorzoekingen gedaan op vijf locaties in Oost-Brabant en België.

De criminele organisatie rond Martien R. zou zich vanuit onder meer een woonwagenkamp in Oss bezig houden met grootschalige productie en handel van drugs. Daarbij wordt volgens de politie „ernstig geweld en intimidatie niet geschuwd.” (NRC)