Drie jongens aangehouden voor mishandelingen Gorinchem

Het gaat om jongens in de leeftijd van veertien tot vijftien jaar. Zij werden aangehouden op het politiebureau en zitten vast.
Het park in Gorinchem waar de mishandeling plaatsvond.
Het park in Gorinchem waar de mishandeling plaatsvond. Foto Rien Zilvold

De politie heeft dinsdagochtend drie jongens, een van veertien en twee van vijftien jaar, gearresteerd voor de mishandelingen in Gorinchem die vorige week het landelijke nieuws haalden. Zij werden ontboden op het politiebureau en zijn daar aangehouden voor verhoor.

Beelden van de vechtpartij werden vorige week verspreid op het internet en leidden tot veel ophef. Te zien is een groep jongens die in het Gijs van Andelpark in Gorinchem drie leeftijdsgenoten omstebeurt aanvallen. Ook als de slachtoffers op de grond liggen, gaan ze door met schoppen en slaan.

Het is niet duidelijk of de dinsdag gearresteerde jongens verdacht worden van één van de mishandelingen, of alle drie. Daar gaat de politie nu onderzoek naar doen, zegt een woordvoerder. De aanleiding van de mishandelingen is nog altijd onduidelijk. Vorige week zei lokale jeugd tegen NRC dat het mogelijk met eerdere ruzies te maken heeft.

Lees ook: Afschuwelijke mishandelingen, maar niet door jongeren die ‘lekker iemand in elkaar wilden trimmen’