Wilder

Knock- out in Vegas

Foto’s Etienne Laurent/EPA

De strijd om de wereldtitel van de World Boxing Council (WBC) was afgelopen weekeinde in – hoe kan het ook anders – het mekka van de bokssport: Las Vegas. In de MGM Grand Garden Arena verdedigde de Amerikaan Deontay Wilder (op de foto linksboven met zijn dochter) zijn wereldtitel bij de zwaargewichten met succes. De 2,01 meter lange Wilder, bijgenaamd ‘The Bronze Bomber’, sloeg zijn Cubaanse tegenstander Luis Ortiz (foto rechtsboven, links) in de zevende ronde knock-out. Daardoor behield Wilder (op de foto onder in de kampioensoutfit) zijn ongeslagen status. Van zijn 43 partijen als profbokser won Wilder er 42, waarvan liefst 41 op knock-out. Alleen zijn gevecht met de Engelsman Tyson Fury eindigde onbeslist. Hun rematch staat in februari op het programma.