Verkiezingen

Kaag overweegt kandidatuur partijleiderschap D66 „serieus”

Minister Sigrid Kaag overweegt zich volgend jaar kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van haar partij. Dat zei Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, D66) zaterdagavond op de Nacht van NRC in Rotterdam. „Ik denk er serieus over na”, zei Kaag in een vraaggesprek met Coen Verbraak. Toen partijleider Alexander Pechtold vorig jaar besloot te stoppen, werd hij als fractievoorzitter in de Tweede Kamer opgevolgd door Rob Jetten. Dat maakt hem niet vanzelfsprekend ook de nieuwe lijsttrekker. Tijdens de Nacht van NRC zei Kaag: „Het hangt van een aantal factoren af, in eerste instantie wat mijn kinderen en man ervan vinden. Het hangt ook heel erg van D66 af. Wat goed is voor de partij, wat goed is voor het team en of dit een verschil gaat maken voor D66”. (NRC)