Verenigde Staten

Multimiljardair Bloomberg doet mee aan presidentsrace

De steenrijke zakenman Michael Bloomberg wil komend jaar president van de Verenigde Staten worden. De voormalig burgemeester van New York (2002-2013) maakte zondag bekend dat hij zich aansluit bij de groep van bijna twintig kandidaten die nog in de race zijn namens de Democratische Partij. De winnaar hiervan gaat de strijd aan met Republikein Donald Trump bij de presidentsverkiezingen op 3 november. Over Bloombergs kandidatuur werd al langer gespeculeerd. Afgelopen maart nog liet hij weten dat hij zich niet verkiesbaar zou stellen. „Ik doe mee om Donald Trump te verslaan en Amerika weer op te bouwen. We kunnen ons niet nog vier jaar langer roekeloze en onethische acties van president Trump veroorloven”, schrijft Bloomberg nu in een verklaring. (NRC)