Tennis

Spanje heeft weinig moeite met Canada in finale Davis Cup

Spanje heeft de Davis Cup, het landentoernooi voor tennissers, gewonnen door Canada in de finale in Madrid met 2-0 te verslaan. Rafael Nadal bezorgde zijn land zondag het beslissende wedstrijdpunt met een overwinning op Denis Shapovalov: 6-3 en 7-6. Doordat Roberto Bautista eerder op de dag zijn partij in het enkelspel al in twee sets (7-6 en 6-3) had gewonnen van Félix Auger-Aliassime was de partij in het dubbelspel overbodig. Nadal had een groot aandeel in de eindzege van de Spanjaarden. De nummer 1 van de wereld won zowel in de kwartfinales (tegen Argentinië) als in de halve finales (tegen Groot-Brittannië) zijn single en de beslissende dubbel. Beide keren werd de laatste bal pas na middernacht geslagen. Voor Spanje is het de zesde eindzege in de Davis Cup; de laatste keer was in 2011. (NRC)