Schaatsen

25ste WB-zege op 1.500 meter voor routinier Ireen Wüst

Ireen Wüst heeft voor de 25ste keer wereldbekergoud veroverd op de 1.500 meter. De regerend olympisch en wereldkampioene op deze afstand was zondag ook in Polen de beste op de schaatsmijl, met een baanrecord van 1.56,62. Vorige week zegevierde de 33-jarige Wüst ook in Minsk op haar favoriete afstand. „Twee keer op rij winnen op de 1.500 meter, dat geeft zeker voldoening”, zei een lachende Wüst tegen de NOS. „Ik twijfel eigenlijk nooit op deze afstand. Ik weet wat ik moet doen om te kunnen winnen.” Wüst liet in de aanloop naar de wereldbekerwedstrijd in Polen weten dat ze in principe wil doorgaan tot en met de Winterspelen van Beijing in 2022. „Ik ben net als heel goede wijn. Hoe ouder, hoe beter”, aldus Wüst. Haar belangrijkste doel dit seizoen is goud op de 1.500 meter bij de WK afstanden in Salt Lake City. (ANP)