Gaming

Talpa begint dienst voor mobiele games

Onder de naam Talpa Gaming gaat de mediagroep van John de Mol spelletjes aanbieden voor de mobiele telefoon. Talpa Network werkt daarbij samen met het Amsterdamse bedrijf Azerion, aanbieder van veel casual games. Populaire titels zijn Governor of Poker en Hotel Ideaway.

De bedrijven hebben donderdag de samenwerking bekendgemaakt. Ze beloven gamers een plek te bieden „waar het hele gezin veilig en vertrouwd” kan spelen.

Azerion is actief in vijftien landen. Het bedrijf nam in juni de mobiele divisie over van het Hilversumse Spil Games. Dat is al vele jaren actief op het gebied van eenvoudige games die je kan spelen op de smartphone of de pc.

Volgens onderzoeksbureau Newzoo doen meer dan acht miljoen Nederlanders graag casual games. Het aantal mensen dat online spelletjes speelt is enorm, aldus Talpa-directeur Peter de Mönnink in een persverklaring. „En dat groeit ook nog eens heel snel. Casual gaming zorgt voor hoog frequent digitaal bereik.”

Doel van Talpa Network, eigenaar van onder meer vier tv-zenders (SBS6, Veronica, Net5, SBS9) en vier grote radiozenders (538, Sky, Radio 10, Veronica), is om door het verzamelen van data het dagelijks leven van heel veel mensen in kaart te brengen, om zo doelgericht mogelijke pakketten te kunnen aanbieden aan adverteerders.

Azerion nam eind oktober het Nederlandse onlinevideobedrijf Zoomin over van het Zweedse Modern Times Group. MTG heeft de afgelopen jaren fors moeten afschrijven op het Nederlandse videobedrijf.