Medicijnen

Farmabedrijf MSD verdubbelt productie biotech in Oss

Het internationale geneesmiddelenbedrijf MSD verdubbelt zijn capaciteit voor biotechproductie in het Brabantse Oss. Aanleiding is de wereldwijd groeiende vraag naar behandelingen tegen kanker, meldde de onderneming vrijdag. Hoeveel MSD in Oss steekt, is niet bekend gemaakt. „Maar het is een flinke investering”, aldus een woordvoerder tegenover persbureau ANP. De verdubbeling neemt meerdere jaren in beslag. Het is niet zeker dat er ook banen bijkomen. „We verwachten nog door te groeien, maar bij dergelijke uitbreiding gaat het ook vaak om automatisering”, zei een woordvoerder tegenover het Brabants Dagblad. Farmaceutisch bedrijf MSD heeft een wereldwijde omzet van 42 miljard dollar. In Nederland heeft het vier vestigingen die medicijnen en diergeneesmiddelen maken. Bij MSD Nederland werken ruim 5.500 mensen. (NRC)