Het beste cadeau van Geraldine Kemper Een kunstwerk

Het huis van televisiepresentatrice Geraldine Kemper hangt vol met kunst. „Hoewel, op dit moment staat het meeste op de grond tegen de muren, want ik ben net verhuisd. Zelfs zo achteloos neergezet geeft het mijn nieuwe woning karakter. Daarom hou ik zo van mijn verzameling: het maakt mijn huis eigen.

„Afgelopen zomer gaf mijn moeder mij een abstract houten beeld. Als geschenk voor mijn nieuwe huis. Het beeld is van de kunstenaar Tach Pollard en is vijftig centimeter hoog. Het was niet echt een verrassing, want ze was van tevoren nagegaan of ik het mooi vond. Zij weet namelijk dat ik mensen met cadeaus altijd graag een bepaalde richting op stuur. Dan weet ik tenminste zeker dat ik er blij mee ben.

„Toen mijn moeder een foto van dit beeld liet zien, was ik op slag verliefd. Wat mij met name raakt is het vredige, lichte gezichtje. Dat steekt af tegen het zware, donkere lichaam. Ik ben er extra blij mee omdat ik het van een dierbaar persoon kreeg en voor een mooie gelegenheid.

„Bijna al mijn kunstwerken zijn gekoppeld aan een bijzondere gebeurtenis. Ik heb bijvoorbeeld twee schilderijen van de kunstenaar Silas. De één kocht ik toen mijn relatie uitging, de ander na mijn deelname aan Expeditie Robinson.

„Ik weet nog niet waar ik de werken kwijt kan in mijn nieuwe woning. Het beeld van mijn moeder heeft in ieder geval al een prachtig plekje in de keuken.”