Euribor-hypotheken

ABN Amro krijgt steun van Hoge Raad rond hypotheekclaims

ABN Amro heeft een overwinning behaald bij de Hoge Raad in een zaak rond het wel of niet terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. De hoogste rechter verwees een uitspraak in het nadeel van de bank terug naar een ander gerechtshof. Het hof in Amsterdam oordeelde in 2017 dat de bank klanten jarenlang te veel hypotheekrente gerekend had. ABN Amro had eenzijdig extra renteopslagen afgekondigd aan klanten met een ‘euribor-hypotheek’, afgesloten in de periode 2005-2009. Dat zijn variabele hypotheken waarbij de rente meebeweegt met de euribor-rente. In de zaak, aangespannen door de stichtingen Stop De Banken en Euribar, had ABN Amro mogelijk voor tientallen miljoenen euro’s aan schadevergoedingen moeten uitkeren. (ANP)