Voetbal

Desiree van Lunteren zegt Nederlands elftal vaarwel

Desiree van Lunteren in actie voor Oranje, vorige maand in Slovenië.
Desiree van Lunteren in actie voor Oranje, vorige maand in Slovenië. Foto IGOR KUPLJENIK/ANP

Desiree van Lunteren stopt na 84 interlands bij het Nederlands elftal. De rechtsback van Ajax was de afgelopen jaren een vaste waarde in de nationale ploeg, maar toch besloot ze om op 26-jarige leeftijd te stoppen. „Je beslist dit niet van de ene op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe”, aldus Van Lunteren. „Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor 100 procent voor ga.” Ze blijft wel spelen in de eredivisie, voor Ajax. Dit jaar kwam Van Lunteren in alle twintig interlands van het Nederlands elftal in actie. Ze haalde met Oranje de finale van het WK in Frankrijk, waarin de Amerikaanse ploeg te sterk was (0-2). Twee jaar geleden veroverde Van Lunteren met de nationale ploeg in eigen land de Europese titel. Zo’n negen maanden voor het begin van de Olympische Spelen in Tokio, waar de voetbalsters debuteren, neemt ze afscheid. (ANP)