Twee jongens opgepakt voor beschieten treinen in Noord-Brabant

Ramen van twee treinen werden op het traject tussen Breda en Tilburg beschoten. Twee 15-jarige jongens met balletjespistolen zijn opgepakt.
De mogelijk beschoten trein staat momenteel op het station van Breda.
De mogelijk beschoten trein staat momenteel op het station van Breda. Foto Rob Engelaar/ANP

Twee 15-jarige jongens zijn vrijdagavond opgepakt in het Brabantse Dorst voor het beschieten van twee treinen op het traject tussen Tilburg en Breda. Dat meldt de politie. De vermoedelijke daders hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen.

Niemand raakte gewond. De politie kwam de jongens op het spoor na een tip van een getuige. Ze worden verdacht van het vernielen van de treinen, waarbij ramen beschadigd raakten. Op beelden die verspreid worden op Twitter is te zien dat er gaten in de ramen zitten.

Bij de eerste intercity zijn vijf buitenruiten van verschillende coupés kapot, de binnenruiten zijn nog wel heel waardoor er geen glas in de coupés terecht is gekomen. De trein staat momenteel op het station van Breda en is ontruimd. Het incident speelde vlak voordat het toestel Breda binnenreed. „De meest logische conclusie is dat de trein beschoten is”, zegt een politiewoordvoerder.

Later volgde een vergelijkbaar incident waarbij een ruit werd beschadigd, inmiddels is die trein ontruimd op het station van Eindhoven. De treinen tussen Breda en Tilburg blijven volgens de NS gewoon rijden.