Kantoor Belastingdienst in Heerlen ontruimd om verdacht pakket

In het kantoor van de Belastingdienst werd vrijdagochtend een verdacht pakket met „een onbekend poeder” aangetroffen.
Het Belastingkantoor in Heerlen.
Het Belastingkantoor in Heerlen. Foto Marc Hanssen/Hollandse Hoogte

Het kantoor van de Belastingdienst in Heerlen is vrijdagochtend uit voorzorg ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakket. Volgens de politie bevat het pakje een onbekend poeder. Het kost deskundigen moeite om te achterhalen welke stof het betreft.

De hulpdiensten sloegen ’s ochtends na de vondst van het pakket groot alarm. Specialisten van Defensie deden onderzoek naar de stof, maar hadden vrijdagmiddag nog niet vastgesteld wat het was. Om die reden is ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar Heerlen gekomen om „een bijdrage te leveren aan het identificeren van de stof”, zo meldt de brandweer.

In het gebouw zijn naast de fiscus ook kantoren van andere organisaties gevestigd. Die werden voor zover bekend niet ontruimd. De medewerkers van de Belastingdienst zijn volgens De Limburger ondergebracht in een ander gebouw van de Belastingdienst, aan de overkant van de straat.

Vijf medewerkers die mogelijk in aanraking zijn gekomen met het poeder mogen het gebouw niet verlaten. Zij zaten vrijdagmiddag rond 15.00 uur nog altijd in het pand, meldt persbureau ANP. Het is onduidelijk wanneer zij weer naar buiten mogen.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Inhoud van pakket in #Heerlen blijkt een onbekend poeder. Meer informatie is op dit moment onbekend.