Thuiskok

Zeeduivel in botersaus

Met kerst in aantocht vandaag een recept om uit te pakken: zeeduivel en garnalen in een beurre blanc. Begin met de visjes ter decoratie: Oven voorverwarmen op 200 graden. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Snij er 8 visjes uit en leg ze op wat bakpapier op de bakplaat. Bestrijk met een kwastje met wat eigeel. Duw er een peperkorrel in als oog en bestrooi met een beetje zout. Bak in 5-6 minuten in de oven goudbruin. Snipper voor de saus de sjalotjes heel fijn. Snijd 80 g boter in blokjes en leg in de koelkast, smelt de resterende 20 g in een steelpan. Fruit hierin op laag vuur de sjalotjes glazig. Giet de wijn erbij, laat op hoog vuur inkoken tot een derde. Hak alvast de peterselie fijn. Snijd intussen elke vismoot langs de graat in 2 medaillons. Bestrooi met zout en peper. Verhit een grote koekenpan. Smelt daarin een klontje boter en bak de vismedaillons 1 minuut aan elke kant. Doe de garnalen erbij en laat met deksel op de pan even warm worden. Ga nu verder met de saus: Doe alle koude klontjes boter bij de wijnsjalotten en klop op laag vuur flink met een garde tot een gebonden saus. Klop er 2 el warm water door en breng op smaak met zout, peper, peterselie en een kneepje citroensap. Doe op elk bord 2 medaillons en wat garnalen. Schep de saus erover. Leg op de rand van elk bord 2 bladerdeegvisjes. Lekker met rijst.