Premier League

Mourinho coach van Tottenham Hotspur

José Mourinho keert terug in de Premier League. De Portugees is aangesteld als trainer van Tottenham Hotspur. Bij de Londenaren volgt Mourinho (56) de dinsdag ontslagen Mauricio Pochettino op.

Mourinho, die een contract ondertekent tot de zomer van 2023, werkte in Engeland eerder bij Chelsea en Manchester United. Ook was hij trainer bij onder meer FC Porto, Internazionale en Real Madrid. Met Porto en Inter won Mourinho de Champions League.

Mourinho werd in december vorig jaar ontslagen bij Manchester United. Sindsdien zat de coach zonder club.

„Met José halen we een van de succesvolste trainers in het voetbal binnen”, zei Daniel Levy, voorzitter van Tottenham Hotspur. „Hij heeft ontzettend veel ervaring, kan teams inspireren en is een groot tacticus. Bij elke club waar hij werkte, heeft hij prijzen gewonnen. We denken dat hij nieuwe energie geeft en het geloof bij de spelers in de kleedkamer terugbrengt.”

Levy nam dinsdag afscheid van Pochettino wegens teleurstellende resultaten. Tottenham, dat vorig seizoen nog de finale van de Champions League bereikte, staat in de competitie na twaalf speelronden op de veertiende plaats met twintig punten achterstand op koploper Liverpool. In de Champions League is Tottenham dicht bij het bereiken van de achtste finales.

„Ik heb ontzettend veel zin om bij een club met zo’n grote historie en zulke gepassioneerde supporters aan de slag te gaan”, zei Mourinho. „Dit elftal heeft veel kwaliteiten.”

Zaterdag speelt Spurs een uitduel tegen West Ham United. (ANP)