Eredivisie

Frank Arnesen technisch directeur Feyenoord, Pieter Smorenburg financieel directeur

Frank Arnesen wordt de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. De clubleiding bevestigde woensdagmiddag de komst van de 63-jarige Deen. Hij begint medio januari. Arnesen neemt de functie over van Sjaak Troost, die na het vertrek van Martin van Geel tijdelijk werd aangesteld als technisch directeur. Troost werd in mei op interim-basis benoemd. „Het moment voelt gewoon goed”, zegt Arnesen. „De basis en een flink aantal randvoorwaarden voor het bedrijven van topsport zijn de laatste jaren op orde gebracht. Bovendien proef je bij iedereen die je spreekt dat de mensen veranderingsgezind zijn, in die zin dat ze open staan voor nieuwe ideeën en impulsen. Dat is een klimaat waarin ik graag werk en succesvol denk te kunnen zijn.” Na acht jaar heeft Feyenoord ook weer een financieel directeur. Pieter Smorenburg (54) is per direct financiële baas in de Kuip. Hij was tot voor kort financieel directeur bij zand- en grindbedrijf K3Delta. Hij begon zijn loopbaan in 1988 in de accountancy bij KPMG in Rotterdam. In 2014 trad hij in dienst bij VolkerWessels, waarna hij in 2017 naar K3Delta overstapte. (ANP)