Emissievrij

In 2021 rijden vijftig bussen extra op waterstof

In 2021 rijden vijftig extra waterstofbussen door het land. Daarover heeft minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen, D66) woensdag afspraken gemaakt met de provincies Zuid-Holland en Groningen. Volgens Van Veldhoven is rijden op waterstof een goede, uitstootvrije oplossing voor zwaar wegverkeer. Twintig van de nieuwe waterstofbussen zullen volgend jaar al passagiers vervoeren. De bussen gaan behalve in Groningen en Zuid-Holland ook rond Emmen rijden. Het project kost zo’n 18,75 miljoen euro. De Europese Unie draagt 7,5 miljoen euro bij en de provincies Groningen, Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ieder 3,75 miljoen. Momenteel rijden acht waterstofbussen in het openbaar vervoer. Waterstofbussen hebben een groter bereik dan elektrische bussen. (NRC)