Recensie

Recensie Muziek

Celine Dion tussen geforceerd en waarachtig

Drie jaar na het overlijden van haar man, verschijnt Celine Dions nieuwe album Courage. Al schreef Dion (51) zelf niet mee aan de teksten, in de nummers komt dit verlies terug. De verwijzingen klinken soms geforceerd (zoals ‘I still come home from a long day / So much to talk about, so much to say’, in het titelnummer) en soms waarachtig, zoals de door Sam Smith geschreven regel ‘All of the fighting seems so sweet’ in ‘For The Lover That I Lost’.

De stijl verschilt nauwelijks van het vorige Engelstalige album, uit 2013. Het tempo is rustig en de instrumentaties zijn ondergeschikt aan Dions prominente stem. Ze klinkt eigentijds in ‘Baby’, als een volwassen balladekoningin in ‘Lying Down’ (mede-geschreven door Nederlander Giorgio Tuinfort), en breekbaar in ‘Say Yes’. Daar staan enkele minder interessante composities tegenover, maar ook het mooi in balans gehouden drama van ‘I Will Be Stronger’.