AFM

ABN Amro om achterhouden koersgevoelige informatie beboet

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ABN Amro een boete van 2 miljoen euro opgelegd voor achterhouden van beursgevoelige informatie. De bank had in juli 2016 openheid van zaken moeten geven over het aanstaande vertrek van toenmalig topman Gerrit Zalm. Het Financieele Dagblad berichtte toen dat Zalm na zeven jaar bestuursvoorzitterschap zou vertrekken. Dat was een nauwkeurige weergave, aldus AFM. Omdat ABN Amro beursgenoteerd is, had ze na die publicatie de informatie zelf ook moeten delen. Twee maanden later vertrok Zalm inderdaad. Vragen daarover waren tot het moment van die aankondiging ontweken door ABN. Dat de informatie uit het artikel klopte, werd voor aandeelhouders niet duidelijk. „Ernstig en verwijtbaar”, aldus de AFM. (NRC)