Zaak-Epstein

Twee cipiers aangeklaagd voor gebrekkige controle

Twee gevangenismedewerkers die de van misbruik verdachte miljardair Jeffrey Epstein bewaakten toen hij volgens Amerikaanse autoriteiten in augustus zelfmoord pleegde, zijn dinsdag aangeklaagd. Volgens de openbaar aanklager in New York hebben Toval Noel en Michael Thomas hun plicht verzuimd omdat ze niet de nodige controlerondjes deden. Het is voor het eerst dat personen zijn aangeklaagd naar aanleiding van de dood van de zakenman. De twee bewakers van het Metropolitan Correctional Center in New York hadden elk half uur Epstein moeten controleren. In plaats daarvan bleven ze in hun werkruimte zitten en vielen ze zelfs een paar uur in slaap, waardoor de miljardair zelfmoord kon plegen. Epstein werd bijna acht uur niet gecontroleerd. Ook zouden ze gerommeld hebben met verslagen om dit te verhullen. Epstein zat vast voor het misbruik van en handel in tientallen tienermeisjes. (NRC)