Nederlandse tennissers uitgeschakeld in Daviscup

De Nederlanders Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer hebben tijdens de Daviscup Finals in Madrid verloren van Groot-Brittannië.
De Nederlanders Wesley Koolhof and Jean-Julien Rojer in actie tijdens het dubbelspel tegen Jamie Murray and Neal Skupsk van Groot-Brittannië in de Daviscup Finals.
De Nederlanders Wesley Koolhof and Jean-Julien Rojer in actie tijdens het dubbelspel tegen Jamie Murray and Neal Skupsk van Groot-Brittannië in de Daviscup Finals. Foto Sergio Perez/Reuters

De Nederlandse tennissers Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer hebben tijdens de Daviscup Finals ook hun tweede ontmoeting verloren, waardoor ze uitgeschakeld zijn. Groot-Brittannië was in Madrid met 2-1 te sterk voor Oranje. In het beslissende dubbelspel redden Koolhof en Rojer het niet tegen Jamie Murray en Neal Skupski: 4-6 6-7 (6).

Eerder op de dag had Tallon Griekspoor in het eerste enkelspel in een spannende driesetter verloren van Andy Murray en had vervolgens Robin Haase in drie sets gewonnen van Daniel Evans.

Na de 2-1-nederlaag tegen Kazachstan op dinsdag moest Nederland ruim winnen van de Britten om nog kans te maken op een plek bij de beste acht van de finaleweek van het landentoernooi. Alleen de zes groepswinnaars en de twee beste nummers 2 gaan door naar de kwartfinales. (ANP)