Brieven

Brieven

Twee volle pagina’s en een hele cover van het sportkatern heeft NRC nodig om de lezer duidelijk te maken dat Oranje naar het EK 2020 gaat (Koemans eerste missie is voltooid, 18/11). In alweer een oersaaie wedstrijd werd het 0–0 tegen Noord-Ierland. Maar het doel was bereikt en „de donkerste voetbaljaren van deze eeuw”, waarin niets viel te beleven, waren ten einde, aldus verslaggever Fabian van der Poll. Op dinsdag 12 november speelde het andere Oranje, dat van de dames, in een uitverkocht Gelredome, een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië dat met 4 – 1 naar huis werd gestuurd. Nrc.next besteedde er de volgende dag 16 regeltjes aan in een kort bericht onderaan pagina twee (Nederlands vrouwenelftal wint van Slovenië in kwalificatieduel, 13/11 – in NRC Handelsblad: helemaal geen bericht).

Hoezo donkerste voetbaljaren, hoezo viel er de afgelopen jaren niets te beleven? Het damesteam schittert en flikkert al jaren in de schijnwerpers. Niet bij de publieke omroep, helaas, maar op de commerciële zenders. Het wordt tijd dat ook bij NRC het licht aan gaat en dat het vrouwenvoetbal gelijk aan het mannenvoetbal behandeld wordt.