Recensie

Recensie Film

‘Zombieland: Double Tap’ is een geestige parodie

Horrorkomedie Horrorparodie ‘Zombieland: Double Tap’ zit vol grappen en grollen, leuke acteurs en memorabele oneliners.

Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin) in ‘Zombieland: Double Tap’.
Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin) in ‘Zombieland: Double Tap’. Foto Jessica Miglio

Het kan verkeren. De film Zombieland (2009) kwam in Nederland alleen uit op dvd. Het vervolg komt nu wel in de bioscoop, en dat is best te begrijpen. Het is namelijk een geestige zombieparodie, met leuke acteurs en memorabele oneliners.

Zo begint Zombieland: Double Tap met Jesse Eisenbergs voice-over die allerlei soorten zombies benoemt die we vervolgens in actie zien, waarbij Homer (vernoemd naar Homer Simpson) de domme variant is en Hawking (vernoemd naar Stephen Hawking) de slimme.

Net als in de eerste film is de wereld grotendeels overgenomen door zombies. De vier overlevenden van de zombieplaag uit deel een, vernoemd naar de steden waar ze vandaan komen, trekken naar het Witte Huis, een tijdelijke veilige haven. Daar vormen Columbus, Tallahassee, Wichita en Little Rock een surrogaatfamilie. Als Columbus (Jesse Eisenberg) Wichita (Emma Stone) ten huwelijk vraagt, schrikt zij zo dat zij er met haar zus Little Rock (Abigail Breslin) vandoor gaat. Als Little Rock met een hippie aanpapt en op weg gaat naar een commune, gaan de drie overblijvers achter haar aan.

Dat gebeurt na veel grappen en grollen in het Witte Huis, waar Tallahassee (Woody Harrelson) een presidentiële gratie ondertekent voor Wesley Snipes. Een grap die alleen werkt als je weet dat Snipes drie jaar in de gevangenis zat voor belastingontduiking.

En zo zit deze zombiefilm vol flauwe humor die sterk leunt op wat de toeschouwer weet van de hedendaagse popcultuur. De grappen over hippies zijn voorspelbaar, maar stiekem toch ook wel erg leuk, evenals Bill Murrays cameo op het eind en na de credits.