Voetbal

Zwitserland en Denemarken naar EK-eindronde

Zwitserland en Denemarken hebben zich geplaatst voor het Europees kampioenschap van 2020. De Zwitsers wonnen op Gibraltar met 6-1 en eindigden door die zege als eerste in groep D. Denemarken speelde in een beslissende wedstrijd om de tweede plaats gelijk bij Ierland (1-1) en stelde daarmee ook een EK-ticket veilig. Met de voormalige Ajacieden Lasse Schöne en Christian Eriksen in de basis kwam Denemarken door een doelpunt van Martin Braithwaite in de 73ste minuut op voorsprong. De Ier Matt Doherty maakte in de 85ste minuut gelijk, maar het benodigde winnende doelpunt bleef uit voor Ierland. In groep J won Italië ook zijn tiende wedstrijd. Tegen Armenië werd het 9-1. Italië is het zevende Europese land dat in een EK- of WK-kwalificatie geen puntenverlies heeft geleden. (ANP)