Voetbal

Oranje mist Babel en Van Dijk in duel tegen Estland

Het Nederlands elftal mist dinsdag in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland ook Ryan Babel. De aanvaller van Galatasaray heeft fysieke klachten overgehouden aan het duel van zaterdag met Noord-Ierland (0-0). Babel, die in Belfast in de spits stond omdat Memphis Depay niet kon meedoen, keert terug naar Turkije om aan zijn herstel te werken. Aanvoerder Virgil van Dijk haakte zondag al af bij Oranje. De verdediger van Liverpool laat de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena om persoonlijke redenen aan zich voorbijgaan. Marten de Roon ontbreekt wegens een schorsing. De middenvelder van Atalanta Bergamo kreeg op Windsor Park zijn derde gele kaart in deze kwalificatiereeks. De selectie van bondscoach Ronald Koeman voor het duel met Estland bestaat daardoor uit 22 spelers. (ANP)