Olympische Spelen

Overeenkomst IOC met Airbnb over huisvesting Spelen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft een negenjarig contract afgesloten met huizenverhuursite Airbnb over de verhuur van woningen tijdens de Olympische Spelen. Het contract loopt vanaf volgend jaar tot en met de Spelen van Los Angeles in 2028. Financiële details werden niet gegeven. Volgens IOC-voorzitter Thomas Bach zal Airbnb helpen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen huisvesting te regelen voor bezoekers, familieleden van atleten en officials. Het doel is tweeledig: de kosten worden gedrukt en de organisatoren hoeven niet te investeren in extra hotels. Het traditionele olympische dorp blijft wel de verblijfplaats van de deelnemende atleten. De leden van het IOC zelf zullen tijdens de Spelen geen gebruikmaken van Airbnb, maar van de gebruikelijke luxehotels. (ANP, AP)