Nog twee aanhoudingen in onderzoek naar moord Wiersum

Advocaat Derk Wiersum werd in september doodgeschoten voor zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Twee personen zijn aangehouden voor de heling van de auto’s die gebruikt werden.
Derk Wiersum werd in september doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert.
Derk Wiersum werd in september doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert. Foto Michel van Bergen

In het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum zijn nog twee aanhoudingen verricht. De twee mannen worden verdacht van de heling van een van de gestolen voertuigen die gebruikt werd bij de liquidatie. De verdachten zijn gehoord maar inmiddels in vrijheid gesteld. „Onderzoek nog steeds in volle gang”, schrijft de politie.

Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak. Na een uitzending vorige week kreeg de politie 37 tips door waarmee meer informatie verzameld werd over de gebruikers van de voertuigen. Waarschijnlijk werden drie auto’s gebruikt. De schutter zou met een bestuurder in een witte Opel Combo zijn weggereden na de liquidatie, bleek uit beelden van camera’s uit de omgeving.

De politie was niet bereikbaar voor verder commentaar. Twee weken na de moord werd al een verdachte aangehouden. Het is niet duidelijk op wat voor manier die man betrokken was bij de aanslag.

Lekke voorband

Wiersum werd de weken voor zijn dood geobserveerd door criminelen. Momenteel wordt gezocht naar aanvullende informatie over een grijze Volkswagen Transporter die de daders twee dagen van tevoren gebruikten voor een voorverkenning. Het voertuig werd teruggevonden met een lekke voorband, vermoedelijk besloten de daders daarom een andere auto te gebruiken. De politie zoekt nu naar verdere informatie over deze Transporter.

Lees ook: Geliquideerde advocaat Wiersum werd wekenlang geobserveerd

Wiersum (44) werd in september voor zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. De advocaat stond kroongetuige Nabil B. bij, die meewerkt in het onderzoek naar het netwerk van ‘s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi. Mogelijk heeft de liquidatie daarmee te maken. Eerder werd al de broer van B. vermoord.