Milieu

EasyJet gaat CO2-uitstoot van alle vluchten compenseren

Luchtvaartmaatschappij easyJet gaat per direct de CO2-uitstoot van zijn vluchten compenseren. Dat heeft de Britse budgetmaatschappij dinsdag bekendgemaakt. EasyJet loopt daarmee vooruit op een mondiaal compensatieprogramma dat vanaf 2021 ingaat. EasyJet wil zijn CO2-uitstoot compenseren door projecten te ondersteunen die te maken hebben met bijvoorbeeld bosbescherming en hernieuwbare energie. Het bedrijf verwacht daar komend jaar 25 miljoen pond (ruim 29 miljoen euro) voor uit te moeten geven. Het mondiale compensatieprogramma CORSIA bepaalt dat CO2-emissies niet hoger mogen zijn dan het niveau in 2020. Luchtvaartmaatschappijen moeten verdere groei compenseren met investeringen in milieuprojecten die duurzame energie bevorderen of de CO2-uitstoot beperken. (NRC)