Deel centrum Nijmegen afgesloten om ‘dreigende man’, één arrestatie

Een man die zich verschool in een kantoorpand in Nijmegen, dreigde met een vuurwapen te schieten.
De politie is in groten getale aanwezig in Nijmegen.
De politie is in groten getale aanwezig in Nijmegen. Foto Roland Heitink/ANP

Een deel van het centrum van Nijmegen was dinsdagavond enkele uren afgesloten vanwege een man die dreigde met een vuurwapen te schieten. Rond 18.50 uur maakte de politie bekend dat de verdachte is aangehouden, volgens lokale media nadat agenten het pand binnenvielen waar de man zich verschuilde. Het is vooralsnog onduidelijk of hij daadwerkelijk een wapen had.

De man verschanste zich in een pand van Woonzorgnet. Hier wonen mensen met ernstige psychiatrische stoornissen. Een politiewoordvoerder benadrukt dat het nog niet met zekerheid te zeggen is of de man een cliënt van de organisatie is. Het gebouw is gelegen aan de straat Achter de Bank, die volledig werd afgezet. Ook de Hertogstraat en Klein Mariënburg waren afgesloten.

De politie was in groten getale aanwezig. De agenten droegen uit voorzorg kogelwerende vesten. Een onderhandelaar van de politie was present om contact te leggen met de man. De politiewoordvoerder kon niet zeggen wat met hem besproken is. Rond 18.40 meldde De Gelderlander dat zo’n tien agenten zich klaar maakten om het pand binnen te vallen.